Flere og flere lytter til lydbøger. Hvis du er en af dem, kan det være, at du har lyttet til min stemme. Jeg indlæser nemlig lydbøger. Det begyndte for lidt mere end to år siden og i dag, er jeg blevet knyttet til tre forskellige forlag. Det er en fortræffelig foræring, at sætte sig til mikrofonen og fortælle og fortolke en forfatters værk.

Forud for indtalingen, har jeg indtaget en betydelig del ydmygelse til forret. At blive inviteret ind i et andet menneskes historie, beder om beskedenhed, men også videbegær tilsat et strejf af åndedrætsbesvær. Det er overvældende -ganske enkelt.


Hovedretten består af forberedelse med garniture af indblik og indsigt. Min bordherre på den ene side hedder afsender, på den anden,  modtager. Jeg er altid velfunderet og fokuseret. Under indtagelsen af måltidet, handler det om konstant koncentration, evig empati, men først og fremmest rigelig respekt. Forfatteren har forud for indlæsningen skabt sprogblomster, symboler og skilderier. Jeg sørger derfor kun at læse indholdet, men sigter på formen og håber at fuldende som forventet.

Dessert springer flere normalt over, men i dette tilfælde er jeg blevet overrasket. Før jul, indtalte jeg en julekalender for børn. Hver dag, skulle man følge Sille og de to hyggenisser som boede i et stort træ udenfor. 

 

 

At lukke en læsbar låge op hver dag var den bedste måde at få december i gang. At træde ind i den lille pige Silles Verden som voksen, var vidunderlig.For få dage siden fik jeg en beskedanmodning på Facebook. Den var fra forfatteren og da jeg åbnede stod der:

“Tak! <3 Jeg er SÅ glad for, at du har indtalt min bog! Det var lige sådan, jeg gerne ville have den til at lyde”.

Tak for et fuldendt måltid.