She only smiles
He only tells her
That she’s the flowers, the wind and spring
In all her splendor sweetly surrendering
The love that innocence brings

Ikke alle fredage er ens. Sommetider ved man det alt for godt allerede aftenen inden andre gange, sniger det sig ind langt hen på selvsamme eftermiddag. Den femte dag fredag, opkaldt efter Frigg, Odins hustru og mor til Balder som af mange anses, som retfærdighedens Gud….Retfærdighed…..straf og beløning, sat i system. Grænselandet som på netop denne fredag ligger mellem 23:59 og 00:01. Tynger eller trækker  lodderne eller er det lykkedes at placere ligevægt mellem metalformat, færdigheder og formåen? Små 89.000 står bag stregen. Nogen krydser den, andre bliver stående. Nuet bliver om et øjeblik, til fremtidens grund-enhed…. eller? 

Almaz, pure and simple
Born in a world where love survives
Now men will want her
‘Cause life don’t haunt her
Almaz, You lucky lucky thing

Hvordan havde jeg det? Hvad gjorde jeg? Hvorfor blev jeg det jeg er? Tiden dengang var ikke uden fremtid, vi talte bare ikke meget om den. Vi handlede nok lidt mere spontant, tog udgangspunkt i dagen og gik ligesom bare i gang, prøvede det af, sprang til og fra. Nuet var langt mere nærværende, livet lidt mere tilfældigt. Vi bekymrede os måske mindre og berusede os nok mere i udsigt, frem for indsigt, i praktik frem for taktik …. bekymrede vi os overhovedet? Måske var det netop det, at de færreste bekymrede sig? Vi troede på “det” og fik at vide, at det nok skulle gå. Det stolede vi på, kastede os ud i hvad som helst, men mest af alt, i livet. 

Now I watch closely
And I watch wholly
I can’t imagine love so rare
She’s young and tender
But will life bend her
I look around is she everywhere

Et lille nyfødt menneske – beundret og elsket og som vi med ét ved, at vi for altid vil støtte og drømme med. I den bedste af alle Verdner, bliver de født med mange muligheder. I den bedste af alle Verdner, tager vi aldrig de muligheder fra dem. I den bedste af alle Verdner går en eller flere af de muligheder i opfyldelse.  

Vores yngste datter blev optaget på Professionsskolen som sygeplejerske i fredags. “Det er dette her øjeblik man har ønsket, at vi arbejdede os hen imod. Det har vi gjort siden vi begyndte i børnehaveklasse, at få en uddannelse. Man har skærpet vores nysgerrighed og styrket vores evner. Jeg er voksen nu og forstår, at valget alene afhænger af mig … men lige nu mor, er min største frihed, at være i tvivl.”

Jeg nikker stiltiende.

 

He throws her kisses
She shares his wishes
I’m sure he’s keen without a doubt
With love so captive
So solely captive
I ask if I could play the part

//Nan

 

Randy Crawford skrev Almaz som betyder “diamant” på flere sprog i 1988. Verden er fuld af unge diamanter … looking for a world where love survive…..