5. Mosebog, 5. bud Du må ikke slå ihjel / Sura 17.33 Og I må ikke dræbe noget menneske, hvilket Allah har forbudt –  Samme grundregeler for at kunne leve sammen i fællesskab. Kristendommen byder på næstekærlighed, islam beder til medmenneskelighed.

ONE LOVE

Til minde om de omkomne i Barcelona torsdag aften, vil vi i dag i København, vise de der stadig ikke forstår, at vi står sammen om vores sammensatte værdisæt og forene tanken om frihed, frisind, lighed. For snarere før end senere, vil der åbne sig store alléer, hvorpå det frie tolerante og tålmodige menneske vil gå.

(Til)TRO

Er medfødt. Essentielt, eksistentielt og noget vi vil (opret) holde af og om og fast i. Forstår I: TRO er en tilstand, en evig positiv forventning til vores medmennesker som ingen vil have held med at ødelægge. Vi er ikke uden.

Antonym: Fejhed

HÅB

Er livsbærende. Det der driver drømme – en drift. Forstår I: HÅB er et livsvilkår, og selv om I forsøger at overbevise os om, at der ikke er en dag i morgen, vil vi stadig plante solsikker i dag. At håbe er at være i live.

Antonym: Fejhed

KÆRLIGHED

Byder vi på. Den tåler alt, tror alt, håber alt og udholder alt (Paulus´ første brev til Korintherne) KÆRLIGHED er navnet på tusinde følelser og forstår I: Kan først findes, når man giver slip og sætter sig derud, hvor man tillader sig at være sårbar.

Antonym: At gemme sig bag rattet på en stor bil og køre ned af en gågade for derefter at stikke af.

Ære være ofrene – lad os stå op og sammen, gå mange på gaden, gøre os sårbare. Samles, smile og holde om hinanden og bekræfte, at størst af alt er kærligheden.

Jeg kan ikke forestille mig nogen smukkere måde at gøre det på, end at male dagen med mangfoldighed. Forstår I: Når I tager noget – giver vi det tilbage.

//Nan