“Madness is what you demonstrate

And that’s exactly how anger works and operates”

Where is the love

 

Fra før lyset bryder frem og til solen igen går i seng, står klappen til det ene hjertekammer åben. Gennem den, lader jeg foto og forfærdelige fortællinger ind i hulen under venstre brystben. De kan knap være der, men de insisterer. De sætter sig sørgmodigt på lungerne og hiver al ilten, flår i tårekanalerne og aktiverer adrenalinen til  “kamp-eller-flugt”  og blodet forsvinder. Øjet opfanger 24 billeder i sekundet, men jeg ser kun ét: Børn der fødes eller opholder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. En surrealistisk, absurd foto –  findes det? Det er så sørgeligt og sårbart og vi skal slås med det.

Børnene bliver i hjertekammeret hvor blodet pumper tilbage igen fra højre til venstre og kun af kærlighed krammer jeg dem jeg kan nå lidt hårdere og holder dem tæt.

“People killin’, people dyin’

Children hurt and you hear them cryin’

Can you practice what you preach?

Or would you turn the other cheek?”

Where is the love

 

Det er det, der får mig til at vande, tale og nippe dem jeg holder af, men også dem jeg ikke kender endnu. Jo mere jeg tænker over livet, des mere er det til, for at leves. Ikke rykke væk, kun tættere på. Hvis jeg er modig nok. kan jeg mærke nogens åndedræt og se nogen i øjnene. Det gør det mørke mere lysere – den utilpas mere tilpas – den svage, stærk. Måske nogens søn, ser nogens mor ?

“We got one life to love eachother

Protecting and be there one another

We`re worthless if we keep on fighting

´Cause together we can face the night”

If we`re ready to love

Og den lille dreng fortæller journalisten at,han er bange for mændene med pistolerne, men faderen beroliger ham og siger: “De har måske pistoler, men vi har blomster”. Jamen, siger den lille dreng, blomster kan da ikke gøre noget? “Jo” siger faderen. “Se hvor mange der er. De skal, sammen med alle lysene, beskytter os mod dem med pistoler”. Drengene siger, med et lille smil til journalisten: ”Blomsterne og lysene er for at beskytte os. Jeg har det bedre nu”.   https://www.youtube.com/watch?v=xkM-SDNoI_8

Vrede – ikke som et karaktertræk, men som en tilstand – mod det uretfærdige – socialt – ikker personligt. Vrede som skaber fysisk energi, en progressiv bevægelse fremad. Fuld af medfølelse og næstekærlighed – ikke som religion, men som altruisme. Vi skal lære vores børn at drage omsorg for andre mennesker og selv, føle os ansvarlige for vores medmennesker.  Skrive små kærligheds budskaber på post-it lapper og sætte dem tæt –  stå tæt – side om side. Det vil jeg leve med.

Verdensfred må komme fra indre fred

//Nan

 

 

 

I will treat my enemies in a way worthy of me, not worthy of them