Hun taler om arbejde.

Om det at ar gå på arbejde have faste eller fleksible arbejdstider, arbejde på fuld- eller deltid. Hun taler om tendensen om at købe sig til rengøring, havearbejde og bestille mad i kasser, der bliver leveret til døren, så man har mere tid, når man går fra arbejde. Hun taler om de mange timer hun bruger på på og uden for sit arbejde på sit arbejde og at tid, vel egentlig er den mest eftertragtede og efterspurgte ressource. Hun taler om, at døgnet med de altid samme timer, synes at være blevet kortere, selv om meget er blevet lettere. Vi taler om arbejde.

 

Jeg taler om mit arbejde.

Jeg fortæller om dengang jeg tog på arbejde og mere eller mindre kun passede det mens jeg fysisk var der. Jeg fortæller, at vores lønsedler, skemaer og opdateringer blev leveret på trykt papir i hvert vores  dueslag på arbejdspladsen og at “kontorarbejdet” blev lavet der. Jeg fortæller om den tid, hvor de eneste gange man skulle orientere sig mod arbejdet var umiddelbart før  man mødte op og umiddelbart efter, at man var kommet hjem. Jeg fortæller om arbejdet, engang.

 

Vi taler om arbejde.

Om de flydende grænser mellem at chekke ind og chekke ud, gå til og fra. Om at kunne lægge arbejdet fra sig. Om at øve sig i disciplinen: ”At holde fri”. Om ikke at blive sit arbejde, men også være i stand til at tale om andet, med andre i livet.

Og jeg fortæller, at det er noget af det fineste, ved at være stewardesse, at man ifører sig uniformen, byder passagerene velkommen og sørger for at de kommer sikkert frem for derefter selv at tage hjem og restituere, inden uniformen skal på igen. Vi taler om noget andet end arbejde.

 

Jeg cykler hjem fra caféen …

 

Fik jeg læst de sidste mails og svaret på de spørgsmål jeg blev stillet?  Hvornår er det nu, at mit adgangskort udløber og hvordan, med mit identitetskort? ”Det er vist også ved at være tid til at få fornyet det ene af mine to pas eller, var det visum til det ene eller andet land der skulle ordnes? Og så må jeg se at få skiftet password til min I-pad, og der var vist også noget med en opdatering af IOS? Åh ja og så må jeg lige have installeret den nye version af den der App,, så jeg kan få refunderet mine udgifter, opdateringer på min arbejdsrelaterede håndbog, og forhåbentlig bliver der tid til at blive instrueret i det nye bytte system? Fik jeg biddet ferie, ønsker for den kommende måned, strøget skjorten, pudset skoene, hentet handskerne, tangen og saksen? Hvornår var det jeg skulle møde næste gang og hvis ikke for tidligt, kan jeg lægge vejen forbi depotet for at høre, om de kan bytte min rulletasken hvor det ene hjul har sat sig fast.  Så mangler jeg vist kun at få skrevet rapporten om manglende last og bestille tid til lægecheck så jeg kan passe mit arbejde.

 

Træder ind ad døren og opdaterer, redigerer, reviderer, finjusterer, verificerer, spekulerer,  … inden jeg kapitulerer, blokerer, resignerer …..        Lytter til min fritid –

Den har noget vigtigt at fortælle.

 

//Nan