Så blev klokken 03:12. Et par minutter før, vidste jeg det endnu ikke, men jeg har længe ligget og lagt arm med søvnen nogen tid  BOINK …hånden i bordet… jeg har tabt eller vundet, afhængigt af sindet og øjnene der ser, men jeg opgiver og overgiver, hengiver og videregiver mine aktuelle tanker til dette indlæg. For blot et døgn siden ville klokken have været 10:12, men hvis jeg fastholdt den tid, ville jeg først være gået i seng kl. 04:00 i morges. Klokken var knap 21:00 så jeg, inden jeg slukkede lyset. Siden i går, er jeg ankommet til Chicago og tidsforskellen fra Danmark er på syv timer og det er det, der driller. Det har det ofte gjort så ofte, gennem de mange år jeg har været stewardesse, men jeg kæmper ikke længere med sengen. Jeg aner- og godkender kroppens konfuse “condition” for foran mig venter flere uforstyrrede timer i eget selskab, velegnede og værdsat, for værdifuldt at kunne ind- og imødegå relationer og realiteter.

Tirsdag d. 3. november 2020. USA`s 239 millioner ( stemmeberettigede) mennesker skal vælge deres præsident. Four more years eller four new years? Unite for a better future eller “keep” America great? Jeg ved ikke nok om amerikansk politik og min mening er netop derfor betydningsløs – den er alene ansporet af personlighed, altså præsidentens værdighed…værdig…værd. Den ene ville jeg knap lægge mærke til, hvis vi var i samme værelse den anden, turde jeg ikke sidde i samme stue som. Et tæt på umenneskeligt valg mellem hammanønskerhenvhropebretgror eller hamsomersomatstikketungenudafvinduet. Hvad skulle det være? USA sitrer og er splittet mellem rige og fattige, sorte og hvide (jo, vi taler fortsat om hudfarven man er født med), republikanere og demokrater. USA væbner sig, kampklædte soldater rykker ud og byer barrierer sig mod borgerkrig.USA skal stemme, mens Verden forbløffet og befippet ser til og råber: “Kluddermor”! Og pasbetjenten jeg talte med med i går svarede, at det sikreste sted at være i dag, ville være der hvor vi kom fra … 10-000 meter oppe i luften.

Dette indlæg er altså skrevet før, det der sker. Sker her. Det kunne være skrevet natten før, før det der skete et andet sted eller ugen før, noget sammenligneligt skete, endnu et andet sted. Sagesløse med eller uden meninger som er blevet slagtet og som vi intet vidste af, da vi gik i seng, men forstod da vi vågnede. At tilstanden igen skal tilvirkes, indstilles, omstilles, stilles og jeg bliver skrøbelig så jeg skynder mig, at skrive og sidde stand by til det som skal ske. Det jeg ved vil finde sted uden at vide så meget mere tænker jeg, mens jeg mumler sindsbønnen:

Gud give mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting jeg kan, og visdom til at se forskellen

Klokken er blevet 6:22 eller 13:22 afhængig af og lyset som så småt begynder at bryde mørket. Jeg skal ud og indsnuse luften, ud at drikke solskin. Jeg skal være sammen med gode kollegaer som jeg holder så uendeligt meget af, bare være sammen og jeg vil være nærværende og vedkommende og lade morgendagen om at stå tidligt op, før alle andre …. Morgendagen …. I morgen vil jeg vente lidt. I morgen …. hvilken morgen…….

Nyheder kommer nu alligevel så pludseligt.

//Nan