ADVARSEL: Kan indeholde spor af ikke sponserede reklamer

 

Hun vidste ikke, om det var sket over natten, i løbet af en generation eller 100 år, men der havde været eller måtte komme et opgør. Den aften, havde skyggen som altid, sikret sig og sørget for at sætte sin Sleepcycle – app`en som holdt øje med dens mikrobevægelser og notererede sig dens søvnmønster. Den havde sat Yellow Brick sovemusik på. Den natur-nødvendige  meditative musik, som skulle hjælpe den til at reducere søvnløshed og få den lullet ind i drømme. Delta bølger => søvnhypnose eller diskantpsykose? Det hørte, afhænger af ørene der lytter.

Hun overvejede mere end én gang, om hun skulle forsøge sig, med skyggens QuietComfort 35, Noise Cancelling headset som reducerer støj (og snak og snorken og summen), men istedet skaber salig stilhed. Var det mon muligt at lukke larmen inde i hovedet, ude?

 

Hun lå på siden, med ryggen til, fronten mod gavl vinduet, håndtaget drejet vertikalt og på klem.  Hendes skygge, lå på ryggen med sine Opulence slim-line, ultra-komfortable søvnmaske => Effektiv søvn eller slet og ret løgn? Det afhænger af….. Tre, to en – klar til take-off, på den patenterede magnet madras som sørgede for ekstra iltning af blodet. I morgen tidlig ville den se på sin Sleepcycle som noterede nattens søvn = Overblik/Solstik.

Dag efter dag ville den vågne, checke app´en for at se, om den havde sovet godt, pedometeret  for at se, hvor mange skridt den havde gået, checke vejrudsigten på både DMI og YR.No Den ville beregne kalorier, holde øje med GPS-uret/pulsmåleren, tiden og så selvfølgelig de sociale medier. .FB, Insta, Twitter…flere gange, mange gange.. Den ville checke, at alarmen var slået til, om selen og hjelmen var spændt og hvis der blev tid, få åndedrættet på plads med Reachoutbreath – “Det er virkelig smart”. Quantified-self-tracking. adderer, subtraherer, lægger til, men trækker aldrig fra.

Hun forstod, at hun blev nødt til at gøre det af med, gøre omkring; Der var for sent at gøre om. Der var ikke andet. Råderum og rådvildhed i større slåskamp end den hun følte nu, selv om de lå så fredeligt tæt.

Hun var jo en roman, ikke et regneark. Oprør/Opgør – Hun måtte gøre sig fri og mindre afhængig. I morgen ville hun cykle, måske nøgen, langt ud på landet, forbi wifi og viljeløs kaste sig i kornmarken og tale lidt mavefornemmelse og mennesker. Skyggen ville være med – naturligvis – men kun som skygge, kort og lang alt efter hvilken vej hun vendte sig mod solen.

 

//Nan